„Az élet azután kezdődik, hogy....

"Amikor ünnepeljük Húsvét szent titkát, Jézus életének a misztériumához egészen közel merészkedve, két kijelentést újból és újból kimondhatunk. Az egyik így szól: 

Jézus győzött a halál fölött. 

A világosság erősebb a sötétségnél, a jó a rossznál, az igaz erősebb a hamisnál és a hazugnál. A föltámadás egyik üzenete ez. Nagyon egyszerűen mondva, amikor Jézus győzött a halál fölött, megmutatta, hogy erősebb a rossznál."

....

"Egy idős pap bácsi, aki a hitigazságok rendjét tanította nekünk hat féléven keresztül, újból és újból, minden évben elmondott valamit, néha többször is. Azt mondta, hogy a három éven át tartó tanításának lehet, hogy ez az egyetlen mondat a lényege. Ez így szólt: 

„Az élet azután kezdődik, hogy az ember a halálos sebét megkapta.”

Amíg azt mondjuk, a föltámadás üzenete az, hogy a jó győzött a rossz fölött, mindig maradhat bennünk valamiféle félelem, aggodalom és kétely. Ezért ez a teológiaprofesszor újból és újból elmondta nekünk: „Ne felejtsék el, az élet akkor kezdődik, amikor az ember a halálos sebet megkapta.” Mert ott egyszer csak végérvényesen dönthetünk arról, hogy mit teszünk akkor, amikor elérkezik a „sakk-matt”." Pálferi.blog

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy gondolat bánt engemet ...

Minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része