Csak az a nap virrad fel, amelyre tudatosan ébredünk.Ma éjszaka adják a Truman Show-t tévében.


Ezt a filmet akkor láttam először, amikor szakrális szimbólumokról szólt egy félévünk a filmekben.

"Truman Burbank (Jim Carrey) nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, melyet egy jó fantáziájú producer-rendező (Ed Harris) ötlött ki és vezet. Truman a műsor főszereplője - de nem tud róla. Élete egy véget nem érő TV show, melyben az ott élő és dolgozó emberek hollywoodi színészek és még a szüntelenül csacsogó felesége is szerződtetett színjátszó. Ám Truman idővel egyre többet tud meg."

Ha mégsem tudná megnézni, itt van On-line: 1. rész, 2. rész


Előtte egy hasonló témájú filmet is láttunk, az Idétlen időkig címűt, amiről írtam is a MontázsMagazinban.


"Egyik nap azt figyeltem, ahogy az emberek – a családom, az ismerőseim, a szomszédok, a boltos, a postás stb. – a napi rutinjaikat végzik.
Minden áldott nap ugyanazok a mozdulatok és eseménysorok, változtatás nélkül. Ki belefáradva, belekeményedve, görcsösen, ki pedig vidáman éli meg a hétköznapjait.A hétvégék és az ünnepek talán egy kicsit mások: ekkor később kelnek fel, a reggeli is hagymás rántotta, nem csak egy korty kávé. Ilyenkor sétálnak egyet délután a korzón, futnak egyet a hegyen, vagy éppen elmennek egy moziba…Szoktam is mondani a „Zuramnak”, hogy talán ez az ünnepi-vasárnapi az emberek valódi arca, mert aztán másnap eljön a hétfő és megbolondulnak, s fásultan folytatják tovább a hétköznapi rutint onnan, ahol pénteken befejezték."Csak az a nap virrad fel, amelyre tudatosan ébredünk. (Henry David Thoreau)


A filmelmélkedésem idejében kaptam egy nagyon jó idézetet, amit ehhez a bejegyzéshez is idehívok.


„Az élet a finomításról szól, nem a tökéletességről.” (Dan Millman)

Megjegyzések

  1. „A halálba torkolló élet a finomításról szól, az örök élet a tökéletességről.” (Második Noé)

    VálaszTörlés
  2. A.Y.: Az Egy Igaz Isten a Tökéletes, mi csak törekedhetünk rá, hogy azok legyünk, törekvésünk első lépése a finomítás.
    M.N.: Jó, rendben: finomítsunk serényen, fáradhatatlan, végeérhetetlen ! 🙂

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy gondolat bánt engemet ...